Wednesday, April 18, 2012

Cara organize EBM dalam deep freezer..

Hari ni saya nak kongsi bagaimana cara nak susun EBM dalam deep freezer terutamanya klau deep freezer kecik cam saya punye.. sy byk simpan ebm dlm plastik storage utk jimatkan ruang..
ni rupa df sy seblm susun, mcm tongkang pecah :)



Saya amik cara ni dari sarakids.com.. amik beg kertas, cari yg tebal sket supaya tk mudah koyak.. then potong lubang kat bhgian bawah



susun storage bag dgn tarikh yg plg awal bwh sekali


then penuhkan dgn tarikh yg berikutnya

susun beg dalam deep freezer, yg mana nak guna dulu letak kat tempat yg senang nak ambil, boleh label bag ikut no jika mahu dan boleh potong beg ikut ketinggian yg sesuai.. anda juga boleh gantikan beg dgn kotak2 kecik..
Ni rupe setelah disusun..

abaikan plastik oren tu :)
Tips:
untuk mengurangkan frekuensi membuka deep freezer setiap hari, hujung minggu, keluarkan sejumlah ebm dan letakkan dalam freezer biase kat dapur anda, so tak susah sgt nak cari :)

Harap dapat membantu mommy semua.. Happy breastfeeding!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya di 0193134842 atau email norliyanamazli@yahoo.com untuk sebarang pertanyaan atau konsultasi

No comments:

Post a Comment

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...